Negresa cu nucă - de post

de elucubratiiculinare in Prajituri, 21 Mar 2012 | 17368 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 căni apă,
  • 1 cană zahăr,
  • 5 linguri cu vârf de cacao,
  • 1 pachet margarină,
  • 3 linguri magiun de prune,
  • 2 căni făină albă,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/4 linguriță bicarbonat amoniu,
  • o lingură zeamă lămâie,
  • o cană nucă.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nucă - de post:

Cernem făina cu praful de copt într-un castron. Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele). Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine. Se aduce la fierbere și se lasă să sea căteva clocote, amestecând constant. Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă margarina tăiată cubulețe. Înainte de a pune toată margarina, să ungeți bine tava în care vom coace negresa. Amestecăm până se topește toată margarina. Adăugăm magiunul și apoi făina treptat, amestecând cu un mixer. Adăugăm bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lămâie. La sfârșit adăugăm și nuca măcinată, dar nu foarte fin.

Compoziția se pune în tava unsă și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C. Se lasă să se răcească în tavă, după care se va tăia pătrățele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nucă - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nicole82 1

27.09.2013, 14:31

si praf de copt si bicarbonat?..hmmm...

marcelika 1

27.09.2013, 23:51

draga nicole82, sunt de acord cu tine....nici eu nu vad de ce aceasta combinatie, dar poate ca e ok ,....arata ft bine negresa...

elucubratiiculinare 1

10.10.2013, 09:05

nicole82, marcelika
Incercati si o sa vedeti de ce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de gutui (de post)