Negresa cu nucă - de post

de elucubratiiculinare in Prajituri, 21 Mar 2012 | 17950 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 căni apă,
  • 1 cană zahăr,
  • 5 linguri cu vârf de cacao,
  • 1 pachet margarină,
  • 3 linguri magiun de prune,
  • 2 căni făină albă,
  • 10 g praf de copt,
  • 1/4 linguriță bicarbonat amoniu,
  • o lingură zeamă lămâie,
  • o cană nucă.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nucă - de post:

Cernem făina cu praful de copt într-un castron. Amestecăm apa cu zahărul într-o oală de inox ( ceva mai mare pentru că în ea vom amesteca toate ingredientele). Se pune oala pe foc și amestecăm până se topește zahărul, adăugăm cacao și amestecăm bine. Se aduce la fierbere și se lasă să sea căteva clocote, amestecând constant. Se dă oala la o parte de pe foc și se adaugă margarina tăiată cubulețe. Înainte de a pune toată margarina, să ungeți bine tava în care vom coace negresa. Amestecăm până se topește toată margarina. Adăugăm magiunul și apoi făina treptat, amestecând cu un mixer. Adăugăm bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lămâie. La sfârșit adăugăm și nuca măcinată, dar nu foarte fin.

Compoziția se pune în tava unsă și se dă la cuptor pentru 30-40 minute la 180 grade C. Se lasă să se răcească în tavă, după care se va tăia pătrățele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nucă - de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

nicole82 1

27.09.2013, 14:31

si praf de copt si bicarbonat?..hmmm...

marcelika 1

27.09.2013, 23:51

draga nicole82, sunt de acord cu tine....nici eu nu vad de ce aceasta combinatie, dar poate ca e ok ,....arata ft bine negresa...

elucubratiiculinare 1

10.10.2013, 09:05

nicole82, marcelika
Incercati si o sa vedeti de ce

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu fistic - Reteta delicioasa si aromata

de Rocsi 9

pe 27.05 la 20:13

Mini tarte cu crema de vanilie si capsuni - Reteta delicioasa, fara zahar

de laura_n 7

pe 27.05 la 13:19

Salată de ouă - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 27.05 la 08:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de prune si nuca