Omleta cu spanac si branza

de Sim0na in Aperitive / Garnituri, 28 Mai 2012 | 6065 vizualizari

 

Sursa: http://ricette.giallozafferano.it/

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa medie (1 praz)
  • 70 g emmentaler
  • 300 g spanac congelat (400 g)
  • 300 g branza de vaci (ricotta)
  • 8 oua fazan (5 oua gaina)
  • 3 linguri pesmet
  • 3 catei usturoi
  • unt
  • ulei de masline
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Omleta cu spanac si branza:

Ceapa am tocat-o marunt si am pus-o la calit in uleiul de masline. Am adaugat spanacul (eu am avut congelat, dar merge foarte bine crud si oparit) si putina apa si am lasat cca 15-20 minute. Am pus putina sare, iar spre final si cateii de usturoi taiati pe jumatate (in varianta originala nu erau inclusi, dar m-am gandit sa schimb putin gustul spanacului).  Ouale le-am amestecat bine, adaugand sare si piper. Am adaugat branza de vaci nesarata (in varianta originala era 250 g ricotta) si emmentalerul (se mai putea adauga si 3 linguri de parmezan) si am amestecat bine. Peste amestecul de oua am adaugat spanacul calit si lasat la scurs bine. Am uns cu unt un vas de yena, pe care l-am tapetat apoi cu pesmet. Am adaugat in vas amestecul de oua si spanac si am dat la cuptor pentru 40 minute la 180 grade C (compozitia se va dezlipi de pe peretii vasului). Este foarte bun la cina, asa cum a fost cazul nostru, dar si a doua zi la micul dejun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Omleta cu spanac si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frittata cu spanac si cartofi