Orez basmati in sos de rosii si pui este un fel de mancare caruia cu greu ii poti rezista. Mai ales daca esti flamand1 :))
Orez basmati in sos de rosii si pui si modul sau de preparare:
Punem cateva linguri de ulei la incins in tigaie, adaugam jumatate de ceapa si carnea bine curatata, spalata si condimentata. Lasam carnea sa se rumeneasca si o scoatem pe o farfurie.
Intre timp facem sosul de rosii punand toate ingredientele (vezi la ingrediente pentru sos) in blender. Sosul obtinut il masuram cu paharul cu care am pus orezul; avem nevoie de 3 pahare de sos pentru un pahar jumatate de orez. Daca nu ajunge adaugam apa sau supa de pui. Adaugam sosul in tigaia in care am prajit puiul, adaugam pasta de tomate si cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul (care in prealabil a stat in apa calda 15 minute si a fost spalat in cateva ape ,sub jetul de la robinet) si carnea. Dam focul la mic de tot, punem folie pe oala si lasam sa fiarba pana se absoarbe tot lichidul; cu un sfert de ora inainte sa inchidem,cand inca mai este lichid deasupra adaugam ardeii colorati si bamele. Inchidem foarte bine cu folia si capac.
Cand s-a absorbit apa se vad mici gauri in orez, atunci este gata. Lasam acoperit inca 20 minute si servim un delicios orez basmati in sos de rosii si pui
Din pacate nu am mai reusit sa fac foto individuale ;((era lumea flamanda :))