Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

de Bucataras in Mancaruri de legume, 2 Apr 2024 | 5790 vizualizari

 

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.

De ce ingrediente ai nevoie pentru rețeta de risotto cu gorgonzola

 

INGREDIENTE

150 grame Gorgonzola dulce

350 grame orez

1 ceapă roșie,

1 pahar de vin roșu

30 grame unt

60 grame parmezan (Parmigiano Reggiano)

2 linguri de zahăr

un polonic de supă de legume sau un plonic de apă

ulei de masline

sare și piper

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată:

Într-o cratiță prăjiți orezul cu o lingură de ulei, timp de 2-3 minute, până când este translucid.

Adăugați vinul și lăsați să fiarbă la foc mic câteva minute.

Adăugați un polonic de supă de legume fierbinte și lăsați orezul să-l absoarbă complet. Dacă nu aveți supă de legume, puteți adăuga apă fierbinte

Continuați să gătiți orezul, adăugând câte un polonic de supă pe măsură ce lichidul este absorbit.

Între timp, într-o tigaie neaderentă, sotați jumătate din unt cu ceapa feliată și, de îndată ce devine ușor maroniu, adăugați zahărul și caramelizați la foc mare.

Adaugă ceapa caramelizată peste orez când este gătit trei sferturi.

Când este gata, opriți focul și adăugați bucățile de Gorgonzola, untul rămas și parmezanul. Lăsați să se liniștească preț de câteva minute și apoi serviți.

Cum știi că ai cumpărat o Gorgonzola de calitate? Citeste aici

Daca ti-a placut reteta noastra "Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez fiert in supa de pui cu legume