Orez cu legume și fructe de mare

de Bunica in Mancaruri de post, 19 Noi 2016 | 4128 vizualizari

 

Dimineață am fost la piață și cînd îmi spuneam că am terminat cumpărăturile, văd la o bătrână ardei gras, mai micuț. În mintea mea zic: ăsta e bun de umplut cu orez! Zis și făcut. Întreb: mamaie cu căt dai ardeiul?
        Răspunde: dă-mi 2 lei pe tot.  
2 lei i-am dat, dar pe tot nu l-am luat:)))))) Până acasă s-au schimbat planurile și am folosit doar un ardei:))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapă roșie
  • 1 ceapă galbenă
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 țelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 rădăcină de pastârnac
  • 200 gr orez
  • 300 gr fructe de mare (scoici, creveți, calamari)
  • o legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu legume și fructe de mare:

Curăță si spală toate legumele.

Toacă-le sau rade-le după preferință.

Pune la incins uleiul într-un wok.

Adaugă ceapa în uleiul încins și las-o până devine translucidă.

Adaugă pe rând ardeiul și rădăcinoasele tocate mărunt sau rase.

Călește legumele până sunt pregătite pe jumătate.

Pune peste ele 200 ml apă caldă.

Lasă să fiarbă 2-3 minute și adaugă orezul spălat.

Fierbe până s-a fiert orezul.

Când orezul este fiert, adaugă fructele de mare prefierte.

Condimentează după gust, stinge focul si adaugă pătrunjelul tocat.

Se servește alături de salată verde sau cu salată de murături.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu legume și fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Scoici cu vin alb - de post