Orez prajit cu 5 arome

de Mitinita in Porc, 31 Ian 2014 | 10095 vizualizari

 

Astazi este Anul Nou Chinezesc si va urez Gong Hey Fat Choy, in cantoneza, ca in mandarina nu stiu.
Si vin cu o reteta simpla, pe care orice iubitor de mancare chinezeasca ar trebui sa stie sa o prepare.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez alb gatit la aburi cu o zi inainte
  • 1 ou
  • 1 ceapa mica
  • 1 morcov mic
  • 100 gr friptura de porc
  • 1 lingurita sos de soia light
  • 1/2 lingurita sos de soia dark
  • 1/2 lingurita 5 arome chinezesti
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez prajit cu 5 arome:

Punem  un wok pe foc. Intr-un bol,batem oul,iar cand s-a infierbantat wok-ul ,punem oul batut inauntru si facem o omleta. Cand s-a facut o scoatem pe o farfurie si o lasam sa se raceasca. O taiem in bucati.

Taiem ceapa si morcovul in cubulete,la fel procedam si cu friptura.

Punem din nou wok-ul pe foc,adaugam putin ulei si calim ceapa si morcovul. Adaugam bucatile de friptura de porc.

Amestecam si adaugam orezul. Il calim cateva minute,pana se incalzeste,apoi adaugam sosurile de soia si condimentul 5 arome.Punem si bucatile de ou si amestecam.

Se serveste cald.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orez prajit cu 5 arome" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

ieri la 14:04

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

pe 12.11 la 10:06

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]