Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!

de Bucataras in Peste, 29 Apr 2009 | 10324 vizualizari

 

Dialogul din titlu este in japoneza. El ar suna asa:
- Ce ne recomandati?
- Sushi. Delicios. Multumesc.
Cititi cum am preparat LIVE sushi pe bucataras.ro

 

INGREDIENTE

  • Sushi Meal Kit (se gaseste in supermarketuri, costa injur de 30 RON). Contine alge marine (13 gr), orez (2×125 gr), wasabi (hrean japonez), 2 pliculete de otet din orez pentru sushi, 2 pliculete sos de soia, betisoare, etc…
  • somon marinat de la Negro
  • o jumatate de castravecio taiat bastonase
  • icre de somon (nu-s obligatorii…)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!:

Sfaturi de la Bonduelle:

• sushi se poate apuca cu degetele, sashimi – doar cu beţigaşele
• nu ţine beţigaşele la jumătate, încearcă să le apuci întotdeauna de extremitate
• nu folosi beţigaşele pentru a trage bolurile înspre tine
• nu muşca o parte din măncare pentru a pune restul înapoi în farfurie; dacă ai ridicat o bucată trebuie s-o mănânci în întregime
• nu cere să ţi se aducă un cuţit
• după mâncare lasă beţigaşele rezemate de hashi oki, de preferinţă paralel cu tejgheaua sushi barului; nu lăsa niciodată beţigaşele direct pe masă;
• nu pune niciodată beţigaşele înapoi în vas (şi aceasta le-ar aduce japonezilor aminte de ritualuri de înmormântare)
• încearcă să mănânci tot orezul; a lăsa chiar şi o mică parte din mâncare pe farfurie este o lipsă de tact, a lăsa orez nemâncat este chiar o grosolănie (această regulă se respectă doar în Japonia)

Orezul se fierbe circa 15 minute, dupa care se scurge de apa, i se da cu un praf de sare si o lingurita de zahar, se pune otetul de orez (2 linguri), se amesteca totul si se lasa la racit. Se aseaza pe nori (alga de mare) si se lasa cam 1 cm de la margine.

Cantitati: la 125 grame orez / 2 linguri de otet / 1 praf de sare / 1 lingurita de zahar

S-a acoperit nori cu un strat de orez, nu foarte gros pentru ca va obstructiona rularea. Pe mijloc s-au pus doua felii de somon si 3 betisoare de castravete. S-a rulat, apoi s-a taiat cam la 2 cm.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ososumewa nandesuka? Sushi. Oishi. Arigato!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

adasev12 1

02.02.2011, 23:32

nu spun ca-mi palce, ca n-am mancat niciodata...sincer nici nu ma tenteaza.... ...dar in poza arata bine

adry88 1

09.05.2011, 20:40

AnyCostescu 1

07.02.2013, 14:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cum facem Sushi