Ostropel de ciuperci pleutorus

de Panacris in Mancaruri de post, 30 Mai 2013 | 7988 vizualizari

 

De fapt tot un fel de tocăniță de ciuperci, doar că am folosit usturoi și ceapă verde.

 

INGREDIENTE

  • ciuperci pleutorus cca. 600 g,
  • ceapă verde 2 legături,
  • usturoi verde 1 legătură,
  • sare iodată,
  • piper proaspă măcinat,
  • ulei de măsline,
  • bulion de roșii Panacris.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de ciuperci pleutorus:

Ceapa, usturoiul și ciupercile su curăță și se toacă mărunt. Ceapa și usturouiul se călesc rapid în pușin ulei și apă. Dupa ce au devenit translucide se adaugă ciupercile tocate mărunt, se adaugă cca. 1 pahar de apă și se lasă la fiert înnăbușit cca. 25 de minute. Se asezonează de sare. piper și bulion, lăsându-se încă cca. 10 minute la fiert la foc mic, neacoperit pentru a se împreuna gusturile.

Se servește ca atare cu mămăligă/pâine/ orez sau lângă un preparat din carne.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de ciuperci pleutorus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de hribi cu legume