Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici

de Bucataras in Mancaruri de post, 31 Mar 2020 | 4792 vizualizari

 

De obicei punem alaturi de mamaliga ciuperci ori urzici, dar uite ca merg foarte bine si impreuna. Am pregatit o tocanita rapida de ciuperci si o mamaliguta buna in care am strecurat si doua linguri de mancare de urzici. Si pentru un gust mai deosebit am stropit mancarea cu un sos picant de patrunjel cu usturoi. 

 

INGREDIENTE

  • Pt mamaliga:
  • 1 ceasca malai
  • 2 cesti apa
  • sare
  • Pt tocanita de ciuperci:
  • 250 g ciuperci champignon
  • 1 lingura ulei de masline
  • usturoi si ceapa verde
  • sare, piper
  • 2 linguri de piure de urzici
  • Pt sosul de patrunjel cu usturoi:
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 3-4 fire de leurda
  • 1 fir de usturoi
  • cateva frunze de loboda rosie pentru culoare
  • ulei, red vinegar
  • fulgi de chili
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici:

Pregateste intai sosul de patrunjel cu usturoi:

Toaca patrunjelul, leurda, loboda si usturoiul, pune-le intr-un bol si stropeste cu ulei, vinegar, sare si un vf de cutit de chili. Amesteca si lasa sosul la frigider pana servesti mancarea. 

Pregateste mamaliga: pune apa la fiert cu un praf de sare, iar cand clocoteste adauga malaiul in ploaie. Cat timp fierbe mamaliga, pregateste si tocanita de ciuperci:

Caleste usturoiul si ceapa verde tocate marunt in putin ulei, adauga ciupercile feliate si condimenteaza cu sare si piper. Gateste ciupercile la foc mediu spre tare, doar cat sa se inmoaie si sa se coloreze usor pe margini. Opreste focul si scurge zeama pe care si-au lasat-o ciupercile in tigaie. 

Pune mamaliga in boluri, adauga piure de urzici, amestecand usor, cat sa formeze o spirala verde, aranjeaza ciupercile, apoi sosul de patrunjel cu usturoi. 

Pofta buna! 

 

TIPS-URI

1

pentru un plus de savoare adauga putina branza in mamaliga

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cremoasa cu ciuperci si urzici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post