- 4 pulpe de pui întregi
- 1 cutie roşii decojite în bulion
- 1 căpăţână usturoi
- 1 ceapă mare
- 1/2 pătrunjel proaspăt
- piper boabe, foi de dafin, sare, ulei pentru prăjit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Ostropel de pui cu mamaliga:
- Calim ceapa, tocata marunt, intr-o tigaie cu 2 linguri de ulei.
- scoatem ceapa din tigaie si punem pulpele la rumenit, nu inainte de a le asezona cu sare si piper..
- Intr-o cratita (sau tuci - ar fi de preferat), punem ceapa calita, pulpele si 2 linguri din uleiul ramas dupa rumenirea pulpelor.
- Adaugam supa de pui sau apa calda peste pulpe, cat sa le acopere.
- Fierbem totul la foc mic.
- Adaugam conserva de rosii, piper boabe si o foaie de dafin.
- Lasam sa fiarba la foc mic, cca. 15 minute, pana vedem ca incepe sa se lege sosul.
- Curatam si feliem usturoiul si il adaugam in ceaun.
- Mai fierbem sosul 5 minute.
- Stingem focul si presaram patrunjel verde.
Daca ti-a placut reteta noastra "Ostropel de pui cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.