Oua umplute - romanesti

de artyandra in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2014 | 5889 vizualizari

 

Acesta poza am descoperit-o curand, desi e facuta in 2011, pentru masa de Craciun si e doar o frantura din poza originala; dar dfoar asa am gasit-o.

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • un ou crud
  • 2 linguri smantana
  • un morcov mic
  • o rosie mare
  • cateva frunze de patrunjel
  • 3 mustar
  • ulei
  • un gogosar mai mic
  • 2 linguri unt
  • un pateu de pui mic
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Oua umplute - romanesti:

Se fierb ouala tare, apoi se curata cu grija. Se taie in doua, pe vertical, apoi ae scoate galbenusul si se pune intr-un bal, separat. Se prepara maioneza din: mustar, ulei, oul crud si cele doua linguri de smantana. Se prepara pasta pentru oua umplute, din galbenusurile bine fierte si amestecand foarte bine cu cele doua linguri de unt si cu pateul de pui, mic.

Se pune cate o lingura cu varf in albusul de ou. Se repeta operatiunea pana ce umplutura se termina. Se intorc albusurile impreuna cu umplutura in jos, astfel incat partea bombata a albusului sa fie deasupra. Dupa ce acesta operatiune s-a incheiat, se imbraca tot cu maioneza preparata. La sfarsit, se orneaza dupa bunul plac, insa eu am ales sa pun feliute subtiri de gogosar, rosia taiata felii, morcovul taiat rondele si frunzele de patrunjel.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Oua umplute - romanesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

ieri la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

ieri la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ratuste din oua si branza pe valuri de maioneza