Pachetele cu branza

de laylalala in Aperitive / Garnituri, 12 Mai 2010 | 6328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru clatite
  • 50 gr faina
  • 1 ou
  • 100 ml lapte
  • 50 ml apa minerala
  • 1 lingura ierburi amestecate (rozmarin,thymus,busuioc,majoran,patrunjel,oregano)
  • ½ lingura ulei, plus pentru prajit
  • Un praf de sare
  • Pentru umplutura
  • 2 linguri mustar
  • 2 linguri ketchup
  • 70 gr pasta de rosii
  • 100 gr branza topita
  • 6 linguri boabe de porumb (din conserva)
  • ½ lingurita piper negru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pachetele cu branza:

Pentru clatite
Amesteca faina cu sarea.Adauga ouale, 50 ml lapte si 1 lingura ulei si amesteca bine.Amestecand, adauga incet apa minerala si laptele ramas, pana vei obtine un aluat subtire si omgen (daca are cocoloase, atunci da-l prin strecuratoare).Adauga ierburile si amesteca.Lasa aluatul sa stea 30 minute la rece.
Incinge o tigaie la foc potrivit, apoi adauga 1 lingurita ulei(se va adauga cate 1 lingurita de ulei inainte de a praji fiecare clatita).Toarna un polonic mic de aluat pentru fiecare clatita.Prajeste clatitele 2-3 minute pe fiecare parte, pana devin aurii.

Pentru umplutura
Incalzeste cuptorul la 200°C .Amesteca toate ingredientele, apoi imaprte compozitia obtinuta in centrul celor 4 clatite.Prinde fiecare clatita ca un saculet, legand-o cu diferite fire de ierburi (sau ata), dar nu se strange prea tare, pentru a nu rupe clatita.
Se pun pachetelele intr-un vas termorezistent si se dau la cuptor 10-15 minute, apoi se servesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pachetele cu branza" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv oua umplute cu ansoa