Paella valenciana

de Sylvia in Fructe de mare, 9 Mar 2011 | 11369 vizualizari

 

Paella este una din retetele mele preferate din bucataria spaniola, mereu plina de culoare, de arome si texturi diferite. Se poate face in zeci de combinatii , cu carne de pui si fructe de mare, cu chorizo si fructe de mare cu carne de iepure….combinatii infinite pe aceasta tema. Eu dintre toate acestea prefer paella cu fructe de mare, are o aroma subtila si deosebita si la final o paleta de culori care iti fura ochii.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare avem nevoie de
  • orez,
  • fructe de mare in functie de preferinte,
  • fond de fructe de mare si  peste ( eu am folosit de aceasta data pudra de la knorr) ,
  • sofran,
  • condimente pentru paella ( ale mele contin boia, pudra de usturoi si ceapa, curcuma, piper) ,
  • un catel de usturoi, 
  • legume colorate : mazare, cuburi de ardei rosu si fasole verde taiata fin,
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paella valenciana:

  Preparare: se curata si pregatesc fructele de mare, eu am folosit fructe de mare proaspete: inele de calamar , scoici de doua feluri, creveti.

  Intr-o tigaie adanca gen wok punem 2 linguri de ulei de masline, adaugat calamarii, crevetii si jumatate din scoici si un pahar de apa. Punem condimentele, usturoi zdrobit,sofranul si sarea si lasam la foc viu 7-8 minute.

  Scoatem apoi scoicile si le curatam si crevetii ii rezervam pe o farfurie la cald. Lasam in continuare la fiert calamarii si scoicile fara cochilie. Adaugam orezul si mai completam si apa si punem legumele.

  Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute, teoretic nu trebuie amestecat deloc se mai completeaza cu apa daca trebuie dar trebuie verificat incet cu o spatula din timp in timp sa nu se prinda orezul de vas. Cand orezul este aproape fiert si apa bine scazuta adaugam crevetii in miloc si scoicile.  O sa observati cum scoicile se deschid imediat  pe masura ce le adaugam. Dupa ce am asezat toate scoicile acoperim cu un capac si lasam 2-3 minute.

   Secretul este ca acestea sa nu fie prea prinse de foc si sa ramana cumva facute in abur ca sa isi pastreze aroma. La final avem o minunatie in fata ochilor.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paella valenciana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Midii în stil luxemburghez