Pregatim maiaua din drojdia, zaharul si apa calduta si lasam 15 min deoparte. Luam miezul la dovleac si il bagam la robot. Dupa ce s-a maruntit, pregatim o tigaie, punem la foc impreuna cu 1 lingura de unt si adaugam dovlecelul. Le lasam sa se caleasca pana s-a inmuiat dovlecelul.
Punem faina cernuta, iar deasupra presaram sare si 1 lingura de zahar sa fie un pic mai dulce. Le amestecam, iar in mijloc facem o gaura, punem 1 lingura de unt si dovleacul calit chiar daca e fierbinte, iar deasupra turnam drojdia dizolvata. Incepem sa framantam pana iese un aluat elastic si nelipicios. Lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
Impartim aluatul in doua. Luam una din cele 2 bucati si o impartim in trei si le rulam pe fiecare apoi le impletim. Pregatim o tava de paine o ungem cu ulei si punem painea in tava. Procedam la fel si cu restul de aluat. Ungem painile cu oul batut si dam la cuptor pana se rumenesc frumos.