Paine cu faina neagra

de T I M E A in Piine, 7 Noi 2012 | 9817 vizualizari

 

Acum ca a venit frigul in fiecare weekend mi-am propus sa fac paine de casa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina neagra
  • 250 gr faina alba tip 650
  • un pliculet drojdie uscata
  • 1 lingurita sare mare
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml lapte
  • 420 ml apa
  • 4 linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu faina neagra:

Punem drojdia la dospit in laptele caldut amestecat cu zaharul. Lasam aprox 10-15 minute.

Intr-un bol amestecam cele doua tipuri de faina si sarea.

Turnam drojdia dospita peste faina si adaugam treptat apa calduta amestecand cu mana. Adaugam si uleiul si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Presaram putina faina deasupra acoperim cu un prosop si o patura si lasam la loc ferit de curenti de aer pentru aprox o ora.

Ungem o forma rotunda cu ulei si punem aluatul in el si mai lasam la dospit aprox 20 -30 minute. Cu un cutit ascutit crestam usor deasupra.

Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade timp de aprox 40 de minute. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu faina neagra" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]