Paine cu lapte

de cristinutanicolita in Piine, 6 Apr 2020 | 3375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faină
  • 15 g drojdie proaspătă +20 mi apa calda +1 lg faină +o lgt zahar
  • 350 ml lapte
  • 1/2 linguriță de sare
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine cu lapte:

Maiaua: drojdia se amesteca cu zahărul, apa si faina. Se lasa la crescut 15 min.

Faina cernuta se pune intr-un vas înalt, împreună cu sarea .

Se adaugă maiaua, laptele cald și se frământă un aluat elastic și nelipicios. 

Se acoperă vasul cu un servet si se lasa aluatul la crescut până își dublează volumul. 

După ce aluatul a crescut se scoate pe masa de lucru si se imparte in 3 bucati. 

Fiecare bucata se intinde in forma de sul.

Cele 3 suluri se unesc la un capat si se impletesc. 

Se pune pâinea in tava tapetata cu hartie de copt si se mai lasa la crecut 30 de min. 

După ce a crescut, se unge cu ulei si se coace ,în cuptorul preincalzit, cc 50 de min la foc mediu. 

După ce s-a copt,se scoate din tava, se unge cu ulei, se acopera cu un servet curat si se lasa sa se răcească. 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]