Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

de Bucataras in Piine, 18 Dec 2024 | 157 vizualizari

 

Din seria preparatelor pentru sărbători, astăzi vă prezentăm o rețetă de pâine gustoasă și festivă. Va face senzație pe masă de sărbători și va fi foarte apreciată pentru gustul ei bun și aromat.
Pentru această Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători, ai nevoie de următoarele ingrediente: făină, lapte, ouă, drojdie, condimente.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători:
  • 500 g făină de grâu
  • 7 g drojdie uscată
  • 300 ml lapte
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 lingură sare
  • 2 ouă
  • rozmarin uscat
  • ulei
  • fulgi de sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători:

Cum se prepara Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători:

 Tapetează cu hârtie de copt o tavă în mijlocul căreia poți pune un inel din inox.

Încălzește laptele împreună cu uleiul, zahărul și sarea. 

Într-un bol mare, pune făina, drojdia uscată și amestecă puțin ca să se distribuie uniform. Fă un locaș în mijlocul făinii și toarnă amestecul lichid, ușor călduț, nu fierbinte. Adaugă un ou și începe să amesteci cu o lingură de lemn. Transferă aluatul pe blatul de lucru și frământă-l până devine elastic și omogen. În cazul în care aluatul devine lipicios, poți frământa adăugând o lingură de ulei. Pune-l înapoi în bol și lasă-l acoperit, la dospit pentru o oră.

Scoate aluatul și împarte-l în porții egale. Poți cântări fiecare bucată de aluat ca să te asiguri că vor avea aceeași dimensiune. Poți forma bile cu greutatea de 25-30 gr. Întinde fiecare bilă în strat subțire, rulează și modelează astfel încât să iasă o sferă frumoasă. Procedează la fel cu toate celelalte bile, apoi așază-le în tavă, în două rânduri, în jurul inelului din mijloc, astfel încât să formezi o coroniță. 

Unge pâinea cu ou bătut și presară rozmarin uscat și fulgi de sare.

Coace pâinea în cuptorul preîncălzit, la 160  grade C, timp de 35-40 de minute sau până se rumenește ușor.

După coacere, scoate tava din cuptor și lasă pâinea la răcit. 

Este foarte pufoasă și aromată, va face deliciul unei mese de sărbători.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle aperitiv cu mozzarella