Paine de casa cu iaurt

de - Andreea - in Piine, 29 Ian 2014 | 6350 vizualizari

 

Va spun sincer ca este una din cele mai pufoase paini mancate vreodata ... Am vazut reteta la Merisor >:D< si arata asa bine incat am zis ca trebuie sa o incerc.Si bine am facut !!! Incercati-o si voi ca tare buna mai este...

 

INGREDIENTE

  • 150 ml apa
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 500 gr faina
  • 350 ml iaurt
  • 100 ml ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine de casa cu iaurt:

Incepem prin a pregati toate ingredientele pe masa de lucru.

Apa o punem la incalzit impreuna cu sarea.

Separat frecam cubul de drojdie cu zaharul.

Adaugam apa calduta si cateva linguri cu faina.Va avea consistenta unei smantani subtiri.O lasam acoperita pentru 10 minute.

Turnam apoi peste aceasta compozitie iaurtul si incepem sa framantam adaugand faina si uleiul putin cate putim.

Framantam bine aluatul,acoperim si il lasam la dospit la loc cald.

Din aluat facem bile .Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina ) si le lasam la dospit inca 30 minute.

Incalzim cuptorul la 180 grade si punem tava pana ce painea se va rumeni frumos la suprafata si va trece testul cu scobitoarea.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a introduce tava la cuptor ungeti painea cu ulei ( eu am uitat :D )

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine de casa cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]