Painea de casa nu se compara cu cea cumparata , cand am timp mai fac cate o paine .Incerc tot felul de combinatii .
Amestecam intr-un vas mai mare faina cu taratele si in mijloc facem o gaura.
Amestecam separat laptele incalzit putin cu drojdia pana cand se dizolva bine drojdia.
Turnam acest amestec in mijlocul fainii , si tragem de acolo putina faina amestecand putin .
Lasam acoperit la caldurica pentru 20 minute.
Cand a crescut drojdia amestecata cu laptele si putina faina incepem sa framantam , adaugand uleiul, sarea si apa cat este nevoie .
Trebuie sa obtinem un aluat care nu se lipeste de maini .
Acoperim din nou si lasam pana isi dubleaza volumul.
Luam aluatul si il punem intr-o forma de chec ( eu in forma de chec fac, dar se poate in orice alta forma ) si dam la cuptorul preincalzit la 200 grade pentru 40 minute.
Dupa ce o scoatem din cuptor o invelim in prosop curat si o lasam la racit .