Painica pentru aperitive

de jolygina in Piine, 13 Apr 2016 | 2642 vizualizari

 

De cand ma stiu mi au placut formele, in clasa  a patra mi am cumparat primul set de forme pentru ornat dar aceste forme le ador nu numai eu ci si bestiutele mel 

 

INGREDIENTE

  • 365 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 620 g faina
  • un plic drojdie uscata
  • o lingura seminte pentru paine ( chia , in)
  • 1 lingra ulei pentru forme
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painica pentru aperitive:

Framantam painea in ordinea urmatoare: apa cu lingurita de sare apoi faina si drojdia pana se incorporaza bine cand este gata  adaugam si amestecul de seminte. Lasam la crescut o ora jumate apoi impartim coca in trei si o introducem in formele unse cu ulei. Le mai lasam sa creasca in forme circa 25 min apoi le punem in cuptorul incins timp de 25-30 min.

Daca ti-a placut reteta noastra "Painica pentru aperitive" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

jolygina 1

14.04.2016, 13:19

aha deci mai multe etape am inteles
data viitoare

jolygina 1

14.04.2016, 13:23

Camelya nu cred m am uitat acum la cineva pe sait si nu avea decat cu produsul final si era aprobata
Cred ca m a uitat sefu de cand nu am mai pus retete

Carmen_g 1

19.04.2016, 16:29

Frumusele painicile.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pâinici de secară şi tărâţe de grâu