Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce

de Panacris in Dulciuri, 25 Oct 2016 | 3112 vizualizari

 

Am trecut si la nivelul doi, pâinici dulci ;)

 

INGREDIENTE

  • Faină albă de grâu 500 g,
  • Ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • apă cca. 350 ml,
  • sare de mare 1 lingură,
  • zahăr 2 linguri,
  • drojdie uscată Dr Oetker 1 plic,
  • Pentru umplutură:
  • Brânză dulce cca. 200 g,
  • Zahăr cca. 3 linguri,
  • Ouă 2 bucăți,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic,
  • Dulceață de gutui,
  • Pentru toping:
  • Ouă 1 bucată,
  • Zahăr vanilinat aromat cu scorțișoară Dr Oetker 1 plic.
  • Pentru sirop:
  • Lapte cca. 100 ml,
  • Peltea din gutui sau miere 50 g.

Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce:

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zahărul,  uleiul și drojdia (Atenție! Păstrați această ordine dacă vreti să crească aluatul!!!) Se programeaza aparatul pentru frământat și dospit, care dureaza 90 de minute.  Când s-a terminat programul, se scoate aluatul, se întinde, se taie  pătrățele.

Brânza dulce se amestecă energic cu ouăle, zahărul și zahărul vanilinat aromat.

 

Se pune pe fiecare pătrațea câte o linguriță din amestecul de brânză și o ½ linguriță de dulceață din gutui. Se închid pătrațelele ca și o bocceluță, se pun în tavă rotundă, tapetată cu foaie de pergament, cu o mică distanță între ele și se ung cu oul bătut spumă, se presară zahărul vanilinat aromat și se dă la copt în cuptorul preîncins cca. 40 min la 180 grade. Pentru sirop, se încălzește laptele împreună cu peleteaua din gutui sau mierea, până la punctul de fierbere, apoi se toarnă fierbinte peste pâinicile scoase din cuptor și se lasă la răcit cca. 30 min sau mai bine până a doua zi. Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici umplute cu dulceata de gutui și branza dulce" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Puding de paine partea a II a