Palmierii... mei

de kamy in Dulciuri, 22 Oct 2010 | 5906 vizualizari

 

usor de facut si bun

 

INGREDIENTE

  • 1 foaie de aluat foietaj
  • 1 pahar zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 ling.scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Palmierii... mei:

Intr-un castronel amestecam zaharul,zaharul vanilat si scortisoara.

Intindem foaia(dupa ce am lasat-o sa se dezghete) si presaram zaharul parfumat pe toata suprafata, presam bine cu facaletul,intoarcem foaia si ...procedam la fel. Incepem sa pliem aluatul. Cate un sfert din latime,din  ambele parti spre centru,am presarat iar putin zahar si iar am presat cu facaletul. Cand ajungem la mijlocul foii,unim cele doua fasiute intr-una singura(le-am suprapus).Presam bine cu facaletul si taiem fasia de aluat in bucati cam de 1 cm,pe care le punem in tava de cuptor cu hartie de copt. Le lasam in cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc putin pe partea pe care stau,dupa care le intoarcem si le mai lasam 5 min.

TIPS-URI

1

Am uitat sa fac poze de la inceput,dar sper sa ma fi exprimat pe intelesul tuturor,daca nu,scuzati(oricum mai sunt multe retete de palmieri)

2

In tava,bucatile de aluat trebuie puse la distanta de 5 cm deoarece cresc

3

Sa aveti grija la copt... partea de jos sa fie rumenita putin dupa care le intoarceti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Palmierii... mei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca