Cea mai buna reteta de pancakes pe care am facut-o pana acum . Sunt pufoase si foarte gustoase si merg perfect in diminetile in care e toata familia acasa . Hmmm cat de bune au fost si ce incantata am fost ca a mancat si Oana una intreaga cu miere si cu capsuni .
Separam albusurile de galbenusuri
Galbenusurile le amestecam cu zaharul ( ar fi bine sa folositi zahar pudra dar nu obligatoriu ), aromele , coaja rasa de lamaie , dar nu mai mult de 3 minute . Peste galbenusuri adaugam o parte din faina si jumate de lapte , omogenizam si adaugam si restul de faina si praf de copt , lapte si uleiul .
Omogenizam bine.
Albusurile le batem spuma tare cu un pic de sare si le incorporma amestecand usor in galbenusuri .
Vom avea un aluat dens dar pufos.
Pregatim o tigaie de clatite, o incingem bine si o ungem cu unt . Dam cu unt pe toata suprafata tigai si apoi stergem surplusul de unt cu un servetel . Nu vom mai unge tava pana cand terminam de copt . Trebuie sa avem niste clatite aurii pe toata suprafata fara pete maronii .
Punem un polonic din compozitie in centrul tigaii si lasam sa se indinta singur ( nu mai atingem aluatul) , se va intinde singur atat cat trebuie.
Cand la suprafata clatitei apar mici umflaturi cu aer , intoarcem clatita pe cealalta parte .
Prajim clatitele pana cand terminam .
Le servim stropite din abundenta cu miere de albine , sirop de artar, ciocolata topita sau fructe . Noi le-am servit cu miere si toping de capsuni .
1
nu bateti prea mult galbenusrile doar atat cat sa se omogenizeze bine zaharul si apoi adaugati restul ingredientelor
2
puteti adauga in ele fructe proaspete sau orice alte arome care va plac