Pandispan pufos cu prune

de DanMonica in Prajituri, 24 Aug 2012 | 5716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • - 6 oua
  • - 300g faina
  • - 300g zahar
  • - 4 linguri apa clocotita
  • - 4 linguri ulei
  • - 1 plic praf de copt
  • - 1/2 lingurita de scortisoara
  • - 5-6 linguri de compot (dupa preferinte)
  • - 15 prune
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan pufos cu prune:

Inainte sa ma apuc de prepararea pandispanului am taiat prunele  si le-am presarat cu o lingura de zahar si un pic de scortisoara.

Ca sa fim siguri de reusita pandispanului trebuie ca ouale folosite sa fie la temperatura camerei,  nu tocmai scoase din frigider. Separam albusurile de galbenusuri. Cu mixerul batem bine albusurile. Adaugam treptat zaharul si apa clocotita , amestecand pana se topeste de tot zaharul, apoi adaugam galbenusurile si uleiul.  

Faina o amestecam cu praful de copt si o adaugam treptat in compozitie, amestecand cu o lingura de lemn .

Aluatul obtinut il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, iar deasupra asezam prunele. Pentru ca imi place mult scortisoara am mai presarat putina peste prune si dupa ce le-am asezat in tava. In locul prunelor putem folosi orice alte fructe.

Dam tava la cuptor pentru 15-20 minute, la foc mic spre mediu. Cuptorul a fost incalzit in prealabil.

Eu am folosit o tava de 25 cm x 37 cm si pandispanul mi-a iesit destul de gros. Dupa preferinte, puteti folosi o tava de dimensiuni mai mari.

Dupa ce s-a racit un pic pandispanul l-am insiropat cu cateva linguri de compot si l-am servit ornat cu frisca.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan pufos cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 600 lei
2899.99 lei
2299.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (14)

Lau 1

26.08.2012, 15:35

bun

DanMonica 1

28.08.2012, 12:42

ma bucur ca va place desertul meu rapid
Marcela pentru frisca am folosit o spritiera.

andreea_angelo 1

16.11.2012, 19:50

bun bun!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

Prajitura '' pofta ce-am poftit-o''

pe 05.10 la 17:54

Crochete italiene - Aperitivul gustos din cartofi

de RODIMUR 8

pe 04.10 la 00:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]