Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!

de gaby_duceag in Dulciuri, 7 Feb 2012 | 7840 vizualizari

 

Usoara dar aromata, simpla dar sofisticata - Adinuta! :)) La multi ani!

 

INGREDIENTE

  • 150 ml smântână pentru gătit (cu 20-25%grăsime)
  • 150 ml frişcă îndulcită
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 12 gr gelatină
  • capşuni şi miere pentru sos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!:

Se pune gelatina la hidratat în câteva linguri de apă rece.

Într-un vas se pune la fiert laptele împreună cu zahărul. Se lasă să dea cateva clocote apoi se fereşte de pe ochiul aragazului şi se adaugă frişca şi smântâna amestecate cu zahărul vanilat.

Se omogenizează, se pune vasul din nou la foc şi se aduce amestecul la punctul de fierbere (nu se fierbe!) Se opreşte focul, se adauga gelatina şi se amestecă până la diluarea completă. Se repartizează in forme, se lasă să se racească si se bagă la frigider pentru două, trei ore.

Se scoate din forme desprinzand uşor cu varful unui cuţit de peretii formelor şi răsturnând pe farfurioară sau se poate servi direct din forme. Servim cu sosul obtinut prin mixarea capşunelor cu miere sau zahăr.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta de vanilie cu sos de capsuni - La multi ani Adinutza!" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (37)

RuxyRux 1

07.02.2012, 17:03

Vaaaaiiiii!!! Ce e bunatatea asta frumos colorata??? Splendida Gabyta!!! Muuuuulti Ani si aici Adinutei!!!

madi_marin 1

07.02.2012, 17:47

La multi ani, Adinutza! Super delicios desert...gaby!

lia maria 1

07.02.2012, 20:20

ce mult imi place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

ieri la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]