Papricas de peste

de elucubratiiculinare in Peste, 23 Mar 2018 | 5716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg peste (crap, caras, platica, rosioara, etc,)
  • 3 buc ceapa
  • 6 buc cartofi
  • o capatana usturoi
  • 2 linguri cu bulion
  • 3 lingurite boia de ardei
  • 1 lingurita cu cimbru
  • 100 ml ulei
  • 100 ml vin
  • 700 ml apa
  • sare
  • piper
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de peste:

Pestele se curata, se taie in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare si piper. Se tavaleste prin faina si pe prajeste in ulei incins pe ambele parti. Cand s-a rumenit pestele un pic, se scoate si se pastreaza la cald.  

Cartofii se curata de coaja, si se taie cubulete. Cartofii se prajesc in uleiul in care am prajit pestele. Dupa ce scoatem cartofii, in acelasi ulei se prajeste ceapa taiata fideluta, la care adaugam bulionul si boiaua de ardei Se stinge cu apa si se lasa sa dea in fiert. Mai adaugam usturoiul, cimbrul si condimentam cu sare si piper.   Intr-o tava, aranjam la fund cartofii, apoi pestele si sosul. Stropim totul cu vin si dam la cuptor pentru 40-50 minute. Servim cald, ornand cu patrunjel verde tocat marunt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

ieri la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

Banoffee Pie - Desertul delicios cu banane și frișcă

pe 21.11 la 17:20

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]