Papricas de pui

de madi_marin in Pui, 16 Mai 2017 | 7707 vizualizari

 

O mâncare foarte gustoasă, puţin picanta, bogată în ingrediente şi calorii. Şi nu se face greu deloc. Mulţumesc, Merişor, pentru reţetă!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 3 pulpe de pui
  • 3 cepe uscate
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 conserve de roşii cuburi
  • 1 lingură de pastă de tomate concentrată
  • 1 lingură boia iute
  • 1/2 linguriţă boia iute
  • 1 linguriţă pastă de ardei iute
  • 200 ml smântână de gătit
  • 4 ardei copţi decojiţi şi curăţaţi de seminte şi cotoare
  • 1 lingură făină
  • dafin
  • piper
  • sare
  • ulei
  • pătrunjel proaspăt
  • mărar proaspăt
  • Pentru găluşte:
  • 2 ouă
  • 1 lingură apă minerală
  • sare
  • făină
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Papricas de pui:

Dezosăm pieptul şi pulpele de pui şi tăiem carnea cubuleţe.

Le călim în ulei, până se albesc, apoi le scoatem într-un castron.

În uleiul rămas, călim ceapa tocată mărunt, apoi turnăm puţină apă şi lăsăm să se înmoaie ceapa.

Adăugăm o cană cu apă, boiaua dulce, boiaua iute, dafinul, pasta iute de ardei, ardeii copţi rupţi fâşii, roşiile cubuleţe, pasta de tomate, sare, piper şi carnea.

Dăm vasul la cuptor la foc potrivit. 

Pentru găluşte, se pune apă la fiert.

Batem ouăle cu sare ca pentru omletă, apoi adăugăm făină până obţinem o ciulama mai groasă.

Se pun cu lingura ca şi găluştele de griş în apă fiartă, la foc mic, ca apa să nu bolborosească, pentru ca se vor împrăştia.

Se fierb cca.15 minute, de când se ridică la suprafaţă.

În mâncarea de la cuptor, adăugăm smântâna lichidă ( punem întâi câteva linguri de sos fierbinte în smântâna rece şi amestecăm bine ca să aducem la aceeaşi temperatură, apoi turnăm în oala mare) şi găluştele scurse de apa în care au fiert.

Se amestecă şi se potriveste de sare şi piper.

Se mai lasă 5 minute la cuptor, apoi dăm deoparte şi presărăm verdeţurile tocate fin.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Papricas de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic - Gustoasă și hrănitoare

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov - Rețeta rapidă și sănătoasă

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Papricas de pui cu galuste de faina - reteta traditionala de familie