Pasca cu ciocolata

de ancutaCH in Prajituri, 20 Apr 2012 | 12577 vizualizari

 

Este reteta mea preferata care o fac de Paste si care prima data am mancat-o la prietena mea Mihaela...asa ca de fapt e reteta ei...Este o reteta simpla si cu nu foarte multe ingrediente, dar foarte delicioasa. Lui Robert ii place la nebunie!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • o mana de aluat de cozonac.
  • Pentru umplutura:
  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 100 g ciocolata
  • 100 g unt la temperatura camerei
  • 2 linguri de cacao
  • 4 linguri de faina
  • 1 pahar de lapte
  • esente
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu ciocolata:

Din mana de aluat de cozonac se framanta cu faina si se intinde o foaie foarte subtire care se aseaza in tava. Se intinde astfel incat sa ajunga si pe peretii tavei.

Se bat ouale cu zaharul la foc mic. Cand s-a topit zaharul se adauga ciocolata topita, cacaua, 2 linguri de faina si laptele caldut putin cate putin si se amesteca pana se ingroasa compozitia. Se lasa putin sa se raceasca si cand inca mai e putin calduta se adauga in compozitie untul, celelalte 2 linguri de faina, esente si un praf de sare. Se toarna compozitia peste aluatul din tava.

Se poate unge compozitia cu ou batut cu 1 lingura de miere.

Se coace 50 min la 150 C.

Se lasa la racit apoi se scoate din tava.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini-pascute cu branza dulce