Paste Caramelle cu telemea si sos de gogosar cu smantana

de laughylau in Paste, 6 Noi 2011 | 3530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 grame faina alba
  • 6 oua
  • 350 grame telemea sarata
  • 300 grame smantana grasa
  • 1 lingurita sare
  • 3 gogosari
  • 1 ceapa rosie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Caramelle cu telemea si sos de gogosar cu smantana:

Se framanta faina cu ouale cam 6 minute pana devine un aluat omogen si elastic. Se lasa o ora in frigider perfect acoperit cu folie de plastic.

Pe o suprafata presarata cu faina se ia cate 1/4 din aluat si se intinde cu sucitorul pana devine foarte subtire. Se taie patrate cu dimensiunea 7 cm x 7 cm.

Un vas incapator se umple cu apa si o lingurita sare si se pune pe foc.

Telemeaua se taie in cuburi de dimensiuni egale.

Pe fiecare patrat de aluat se pune un cub de telemea care este apoi invelit ca o bomboana.

Se fierb pastele in apa sarata, cam 12 minute.

Pentru sos se calesc un minut gogosarii macinati si ceapa taiata fin intr-o lingura de ulei. Se amesteca cu smantana si sarea.

Pe farfurie se aseaza sosul apoi pastele, care se vor consuma fierbinti, cu rondele de ceapa rosie.

Buon appetito!

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Caramelle cu telemea si sos de gogosar cu smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu kaizer si smantana