Da...mancam multe paste, in diferite combinatii. Sunt simple, bune si consistente.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, punem in apa si o picatura de ulei.
Rosia si ardeiul le dam pe razatoare pentru a obtine o pasta, daca va deranjeaza inlaturati samburii trecand pasta prin sita. Crenvurstii ii taiem felii.
Intr-o tigaie punem putin ulei, iar cand s-a incins punem carnea. Dupa ce s-a prajit putin, rasturnam pasta de ardei cu rosie si cele 3 linguri de bulion.
Punem condimentele si o cana de apa calduta.
Lasam sa fiarba si sa scada pana obtinem o consistenta de sos.
Dupa ce pastele s-au fiert, le scurgem, le trecem sub jet de apa rece si punem peste ele cateva picaturi de ulei de masline.
Acum totul este gata, asezam in farfurii, punem putin parmezan sau vreun fel de branzica pe care il aveti prin casa si...POFTA BUNA!
1
uleiul de masline nu mai lasa pastele sa se lipeasca, in caz ca le servim si dupa ce se racesc
2
nu conteaza daca crenvursti sunt de porc sau de pui
3
in loc de ulei putem folosi si unt