Am preparat niste paste cu sos de rosii, baby spanac si leurda. Un fel de manacare simplu, rapid si gustos, care se poate servi si in zile de post daca folositi paste fara ou.
Ceapa se curata de foi, se spala, se toaca si se caleste intr-un wok cu 100 ml ulei si putina sare. Se adauga spanacul (spalat si zvantat) si putin piper macinat. Se inabusa 1-2 minute. Se adauga sucul de rosii, apa, leurda (spalata si tocata), frunza de busuioc verde (spalata si tocata), foaia de dafin, putin maghiran uscat, putin oregano uscat, putin busuioc uscat si o lingurita de boia de ardei dulce. Se lasa sa fiarba la foc mic, iar intre timp se pregatesc pastele.
Se pune o cratita cu 2 l apa la foc si o lingurita de sare. Se da in clocote si se adauga pastele. Se fierb al dente, apoi se strecoara si se clatesc cu apa rece. Dupa ce mai scade sosul din wok se adauga pastele, se amesteca si se mai fierb un minut.