Paste cu sos de ciuperci si carnati

de lilik in Paste, 13 Dec 2010 | 10521 vizualizari

 

mai exact sunt "casarecce con sugo di salsiccia e funghi" pe care am invatat sa-l fac de la jumatatea mea:)

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carnat
  • 300 gr ciuperci champignon
  • 2 cutii suc de rosii  de 450 gr
  • 1 pahar cu vin alb
  • 1 ceapa
  • sare,piper
  • paste 500gr
  • parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu sos de ciuperci si carnati:

curatam ciupercile cu un prosop curat si le taiem feliute.

curatam ceapa si o punem la calit,cand incepe sa se rumeneasca punem carnatul desfacut (scoatem carnea de pe matz) si lasam sa se innabuseasca impreuna cateva minute,apoi punem ciupercile si  mai lasam 2-3 min dupa care punem vinul si lasam pana se evapora.

cand vinul s-a evaporat punem sucul de rosii si 2 pahare cu apa,acoperim si lasam sa fiarba la foc mic cca 90 de min.

cand e aproape gata potrivim de sare si piper  si tot atunci punem apa pt paste.

punem apa intr-o oala incapatoare  cu sare(dupa gust) iar cand incepe sa clocoteasca punem pastele si amestecam continuu pana incep sa fiarba.

le lasam la fiert timpul scris pe punga(asta ca sa iasa "al dente"),dupa care le scurgem si le amestecam cu putin sos.

punem in farfurii si punem deasupra sos cat ne place si presaram parmezan.

se servesc calde...

TIPS-URI

1

pasta casarecce este un tip de pasta scurta originara din Sicilia.

2

nu clatiti pastele pt ca isi pierd gustul.

3

puneti pastele la fiert doar cand aveti sosul gata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu sos de ciuperci si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fusilli cu ciuperci si rosii chery