Pastrama duet

de Oana in Mezel de casa, 5 Feb 2010 | 10966 vizualizari

 

Inspirata de noile retete de mezeluri am facut si eu o bucata mica :)

 

INGREDIENTE

  • o jumatate de piept de gasca
  • o jumatate de piept de gaina
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • boia dulce
  • 50 ml vin alb
  • foi de dafin
  • untura de gasca
  • un plic de gelatina granulata
  • plus o cana de vin rosu pentru copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama duet:

Pieptul de gasca si de gaina l-am spalat, l-am uscat cu prosoape de bucatarie. Usturoiul l-am mixat cu vinul si condimentele, apoi am uns bine bucatile de carne, am acoperit vasul cu o folie si am lasat la rece o zi. Apoi le-am scos si le-am asezat pe un tifon uns bine de tot cu untura. Untura am pregatit-o singura din grasimea de la o gasca mare. Gelatina am pus-o la inmuiat in 100 ml apa pentru 10 minute, apoi am topit-o la bain-marie pana a devenit omogena si am turnat-o printre cele doua bucati de carne. Deasupra am asezat foile de dafin. Le-am strans bine in tifon si apoi le-am rulat in trei randuri de hartie de pergament, legand bine sulul cu sfoara. Am lasat carnea la frigider inca 2 zile.

Intr-un vas inalt am pus sulul de carne, o cana de apa si una de vin rosu si am bagat la cuptor. Cand a inceput sa fiarba am dat focul mic si am mai lasat tava aproximativ 2 ore, intorcand sulul de carne la 10 minute. Am adaugat apa si vin pe la jumatatea timpului de coacere.

Dupa ce se scoate vasul din cuptor, se lasa la racit, se desface carnea si se pune la presat, la frigider.

 

Aici este muschiuletul file facut de Anca, iar aici pastrama Anisoarei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama duet" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

silvi0ara 1

17.02.2010, 14:09

No coment.

Oana 1

17.02.2010, 15:21

Sa va spun ce am facut. Ramasese pastrama si am taiat-o f. marunt si am folosit-o la un sos de rosii pentru spaghete, a iesit delicios si o parte am folosit-o la un pilaf cu legume Au mancat piticii f. bine, mai ales ca era carnea maruntita si super frageda

adry88 1

04.06.2011, 10:28

o feliuta mai prind si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic

pe 18.04 la 22:32

Pasta de fistic

pe 18.04 la 22:01

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

Pui cu spanac și sos de ciuperci cu smântână - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 17.04 la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
File de porc de casa