Pastrav somonat pe pat de praz si ardei

de Panacris in Pastrav, 3 Noi 2012 | 6067 vizualizari

 

Pastravul somonat o nebunie, cu garnitura de legume de sezon.

 

INGREDIENTE

  • pastrav somonat 1 bucata ( cca 1000 g),
  • praz 1 bucata,
  • ardei kapia 2 bucati,
  • lamaie 1 bucata,
  • ulei de masline,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • rozmarin,
  • boia de ardei dulce,
  • vin alb demisec 250 ml.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrav somonat pe pat de praz si ardei:

Prazul si ardeii se curata, se spala si se taie rondele. Intr- tava termorezistenta se aseaza patul de praz si ardei. Pestele se curata, se asezoneaza cu mirodenii, se lasa la rece cca. 10 minute, apoi se aseaza pe patul de legume. In burta pestelui si pe langa el se aseaza rondele de lamaie. Totul se stropeste cu ulei si vin, se da la cuptor cca. 5 minute, neacoperit. Apoi se acopera cu folie de aluminiu, si se lasa la copt cca.20 de minute la foc mediu. La final se descopera si se mai lasa cca.5 minute pana prinde o crusta. Se serveste ca atare cu legume sau cu garnitura de orez/ cartofi natur.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrav somonat pe pat de praz si ardei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pastrav somonat cu sos exotic picant