Pate de casa

de Teo Tomescu in Aperitive / Garnituri, 24 Iun 2014 | 4484 vizualizari

 

In week-end mi s-a facut pofta mare de pate de ficat, dar numai ficat nu gasim in cel comercializat. Deeci, m-am gandit sa-mi gatesc propriul pate, natural si delicios, pe care sa-l savurez cu placere. Ce-a iesit, cantarul cu mila!

 

INGREDIENTE

N-am avut nevoie decat de:

  • 500 g ficat (pui, porc, gasca, ce doriti, ce poftiti)
  • 2-3 cepe (sau praz)
  • boabe de piper
  • 1 lingurita mustar
  • 70-100 g unt (merge si cu o crema de branza slaba)
  • cimbru
  • ienibahar
  • sare
  • piper
  • prosciutto
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pate de casa:

Incepem prin a separa fierea de ficatei si a-i spala bine-bine. Apoi ii punem la fiert impreuna cu ceapa taiata in 4 (sau prazul taiat inele) si cateva boabe de pieper, avand grija sa luam spuma atunci cand da in clocot. Ii lasam sa fiarba vreo 20-30 de minute la foc mic(sa fie bine patrunsi), apoi scurgem apa si ii lasam sa se raceasca. 
Dupa ce ficateii s-au racit, ii punem in blender/robot/ o masinarie care sa-i paseze impreuna cu untul (intai 70 g si daca mai trebuie adaugati pana la 100 si peste, in functie de cat de spumos vreti pateu'), cimbru, ienibahar, sare, piper, mustar, ceapa fiarta si facem o pasta care sa semene cu pateul.
Eu l-am pus intr-un castronel si l-am acoperit cu prosciutto, sa nu prinda crusta. Daca nu aveti prosciutto, acoperiti-l cu folie alimentara.

Hai s-aveti pofta sa-mi spuneti ce a iesit:)

TIPS-URI

1

Merge extraordinar cu cascaval, rosii si paine prajita.

2

Reteta se gaseste si pe blogul meu, www.golden-pan.blogspot.com

Daca ti-a placut reteta noastra "Pate de casa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Teo Tomescu 1

28.06.2014, 00:52

Vă pup!:*

mihaelar63 1

28.06.2014, 01:45

Bine ai venit Teo
De o saptamana imi sta si mie gandul la un pateu de casa Daca nu puneai praz sa stii ca imi parea suspect

Teo Tomescu 1

30.06.2014, 13:55

Bine te-am gasit, Miha! Pai ce olteanca eram eu daca nu puneam praz? Ma renega tot Gorjul!

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pate de casa, din ficat de pui, reteta unui aperitiv gustos