Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence

de ArianaBala in Aperitive / Garnituri, 15 Iul 2011 | 16547 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 ficatei de curcan
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 200 ml vin de casa
  • 150 g unt
  • verdeturi de Provence
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence:

-ficatul il spalam bine, il curatam de pielite si il punem la fiert in putina apa alaturi de 2 frunze de dafin si piper boabe (eu nu am avut boabe asa ca am pus gata macinat);

-intr-o tigaie punem 50 g unt in care calim ceapa si usturoiul;

-cand ficatul este fiert, il scoatem cu o paleta din oala in care a fiert, si il punem peste ceapa si usturoi si adaugam si vinul; supa in care e fiert ficatul o strecuram si o pastram pt ca vom avea nevoie de ea cand mixam totul;

-lasam sa fiarba la foc mic pana cand scade vinul, dar nu de tot; dupa aceasta, punem totul intr-un bol, adaugam sare, piper si verdeturi de Provence (eu am pus o lingura, insa fiecare pune cat ii place), 100g unt si o canuta din supa in care a fiert ficatul si mixam cu un blender;

-Punem pateul intr-un castronel si dam la frigider pt. 2-3 ore;

POFTA BUNA!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pateu din ficat de curcan cu verdeturi de Provence" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose tip pizza