Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 12 Dec 2015 | 3867 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 320 grame penne integrale
  • 1 ceapa tocata
  • 1 dovlecel mare
  • 2 crengute de rozmarin
  • 100 ml lapte
  • 2 oua bio
  • 40 grame parmezan proaspat ras
  • ulei de masline
  • 125 grame pastrav afumat
  • 1 lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel:

Se taie dovlecelul longitudinal in sferturi. Se indeparteaza semintele si se taie oblic in fasii de 1-2 cm, cam de aceeasi marime ca pennele.

Se soteaza ceapa impreuna cu dovlecelul 5 minute, pana incep sa se inmoaie. 

Intre timp, se toaca frunzele de rozmarin si se taie pastravul in fasii de 1 cm. Se adauga peste dovlecel si ceapa. Se gatesc 5 minute.

Se amesteca ouale cu laptele si mare parte din parmezan, pastrand si pentru ornare.

Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg, pastrand o cana din apa in care au fiert si se adauga in tigaie. Se ia tigaia de pe foc, se adauga din apa in care au fiert pastele, pentru a raci putin tigaia si imediat se adauga ouale amestecate cu lapte. Se scutura tigaia, pana cand pastele sunt acoperite de un sos cremos, adaugand din apa in care au fiert, daca este nevoie. 

Se servesc imediat presarate cu piper si parmezan ras si stropite cu suc de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Penne "carbonara" cu pastrav afumat si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec Pina Colada

de RODIMUR 8

ieri la 23:04

Piept de pui cu sos de ardei copti si smantana

de Caty 3

ieri la 22:18

Ruladă cu brânză și mărar - Aperitivul gustos și rapid

ieri la 09:29

Cartofi lionezi

de Caty 3

pe 20.08 la 17:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1165 puncte

Caty

1126 puncte

oanapl

1000 puncte

mihaelar63

209 puncte

Sidy

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura rasturnata cu prune -Jamie Oliver