Pernute picante cu cartofi

de lira in Aperitive / Garnituri, 8 Mai 2011 | 8055 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi (cam 5 cartofi medii)
  • 375 gr faina
  • 2 oua
  • 50 gr cascaval
  • 50 gr unt
  • susan
  • curry
  • praf usturoi
  • piper
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pernute picante cu cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Se lasa la racit dupa care se dau pe razatoare, alaturi de cascaval si de untul rece.

Adaugam cele 2 oua, condimentam, dupa care amestecam.

Cand s-a omogenizat toata compozitia aaugam faina putin cate putin. Laura zice ca se pune 375g de faina. Cartofii mei au fost ceva mai mari, asa ca a trebuit sa mai adaug ceva mai multa faina pt ca aluatul era foarte lipicios si nu se putea lucra.

Eu am lasat putin aluatul la frigider, cam jumate de ora, sa se poata lucra mai usor, dupa care l-am intins pe o planseta pudrata cu faina si am taiat floricele cu o forma de fursecuri. Am crezut ca o sa reusesc sa o conving pe Elena, sa manance macar una, dar nu prea am avut succes. Data viitoare o sa incerc cu ursuleti :).

Floricelele se prajesc in mult ulei incins, eu le-am prajit in oala de cartofi pai.

Cand se pun in uleiul incins se rumenesc foarte repede, asa ca daca aveti pe cineva in zona care sa vi le intoarca e ideal, asta in timp ce voi le decupati pe restul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pernute picante cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]