Piept de pui cu mandarine, ciupercute si salata de sfecla rosie

de anca_rm in Pui, 24 Ian 2014 | 4681 vizualizari

 

Usor de facut , gustos si exotic

 

INGREDIENTE

  • -1 bucata piept pui
  • -4 clementine decojite
  • -0.5 kg ciupercute Champinion albe sau maro
  • -sare
  • -piper
  • -3 catei usturoi
  • -1 lingura ulei de floarea soarelui
  • Extra
  • -1 sfecla rosie mare
  • -2 linguri ulei masline
  • -2 linguri zeama de lamaie
  • -3 catei usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu mandarine, ciupercute si salata de sfecla rosie:

Ciupercile le spalam si le taiem in bucati mai mari , daca sunt mici se pot lasa intregi .

Usturoiul il curatam si in zdrobim

Pieptul de pui il spalam in apa rece si il taiem fasii sau cubulete

Punem o tigaie pe foc si adaugam uleiul si usturoiul ( atentie sa nu se arda usturoiul ), punem pieptul de pui taiat si clementinele fara coaja si taiate dupa cum doriti

 Acoperim vasul cu un capac si lasam putin sa se inabuse. Asezonam cu sare si piper si punem ciupercutele .

 Acoperim din nou si lasam asa pana cand se gatesc ( cam 10-15 minute ) .

 Eu am servit cu salata de sfecla rosie :

Sfecla am curatat-o si am dat-o pe razatoarea mica , am pus usturoiul taiat julien , sare , ulei de masline si zeama de lamaie .

 

TIPS-URI

1

clementinele se pot inlocui cu portocale

2

se poate pune alturi cartofi, mamaliga ori orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu mandarine, ciupercute si salata de sfecla rosie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

laura_n 1

24.01.2014, 14:37

arata grozav, desi recunosc ca nu am incercat niciodata sa combin cu fructe exotice

Micutza Luana 1

24.01.2014, 20:09

anca_rm 1

27.01.2014, 11:35

va multumesc pentru aprecieri

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci si smantana