Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi

de epurasha2bb in Pui, 17 Feb 2010 | 10066 vizualizari

 

O mancare usoara ce merge la o cina in doi de minune.

 

INGREDIENTE

  • 80 g unt
  • 2 linguri faina alba
  • 1 pahar lapte
  • 1 ardei mic iute
  • piper rasnita
  • sare rasnita
  • 1/4 punguta condiment Provence pt.pui
  • 1/2 piept de pui
  • 3 cartofi albi medii
  • 5 oua
  • pt.decor :
  • 1/2 lamaie,
  • verdeata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi:

1.curatam cartofii de coaja (Se aleg cartofi mai mici si cu capete alungite).Se curata de coaja si se taie jumatati(daca sunt cartofi noi puteti lasa coaja dar sa o spalati bine).Apoi folosind o ustensila speciala pentru scos mijlocul de mar se face un piciorus de ciuperca.Taiem cu grija in jurul ustensilei restul de cartof.Astfel formam ciupercutele.Le punem in tigaia Doubletta cu putina apa si unt, sare si piper alb.Se fac moi precum cartofii natur dar nu foarte moi pentru ca altfel isi pierd forma.Ii lasati doar cat sa fie comestibili.

2.Se fierb ouale si apoi se scoate cu grija galbenusul fiert intreg, se da prin ou batut, sare , piper, faina si pesmet si se prajeste in ulei incins sau daca aveti timp bagati la cuptor intr-o tava cu hartie de copt.Le lasati pana se rumenesc.

3.Se fierbe jumatate de piept de pui fara os si piele in apa cu sare si o rondea de ardei iute.Apoi se scoate si se rupe fasiute care se aseaza suprapuse pe o farfurie.

4.Facem un sos alb tip Bechamel cu untul topit apoi faina si laptele in care rasnim mult piper amestec rosu verde alb negru de la Kotanyi.Punem si sare si condimente Provence de la Kotanyi.

5.Servim pe un platou in care fasiile de piept de pui sunt suprapuse la mijloc, peste ele se toarna sosul de piper, apoi asezam pe margini intr-o parte galbenusurile rumenite si in cealalta ciupercutele din cartofi.Mai punem feliute de lamaie proaspata si frunzulite de verdeata.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui cu sos alb de piper si garnitura de ciupercute din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

epurasha2bb 1

17.02.2010, 19:40

multumesc fetelor! eu am 3 fixuri: modelez in cartofi , in aluat de tarte si din orez.Am s amai postez retete demonstrative!

Bunica 1

18.02.2010, 06:39

Cand am vazut poza am crezut ca sunt chiar ciupercute. De prezentare , ce sa zic... super

epurasha2bb 1

18.02.2010, 19:11

mersi Bunica! sunt foarte de efect mai ales cand aveti musafiri!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui Parmigiano cu sos Marinara