Băieții mei sunt mari devoratori de șnițele, din piept de pui în special și încerc deseori să le combin cât mai diversificat, cum este și cazul de față.
Deci, acest piept de pui în crustă din fulgi de porumb a ieșit tare bun, crocant la exterior și aspectuos și fraged la interior și gustos.
Feliem pieptul de pui în fâșii lungi pe care le masăm cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie, apoi le condimentăm cu sare, pudră de ghimbir și boia de ardei dulce și le lăsăm să se odihnească așa 10-15 minute.
Amestecăm ouăle cu un praf de sare, piper și o lingură de făină.
Strivim ușor fulgii de porumb, ca să poată îmbrăca mai bine pieptul de pui.
Trecem fâșiile din piept de pui mai întâi prin făină, apoi prin compoziția de ouă și la final prin fulgii de porumb și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt.
Dăm tava la cuptor pentru 30-35 de minute la 180 de grade, sau până când sunt bine rumeniți fulgii de porumb.
Servim pieptul de pui în crustă din fulgi de porumb, cu un sos de usturoi și brânzeturi, sau cu un sos picant de roșii cu ardei copt.
In ambele variante este delicios.
Sper să vă placă și să vă fie de folos rețeta mea de piept de pui în crustă din fulgi de porumb!