Piept de pui umplut cu legume

de lauralaurentiu in Pui, 21 Ian 2011 | 18522 vizualizari

 

Va propun o modalitate sanatoasa si gustoasa de a gati pieptul de pui, umplut cu legume.

 

INGREDIENTE

  • 3 felii zdravene de piept de pui, pregatite ca pentru snitel (cate 1/2 de piept de pui mare/felie)
  • bucatile mai mici de la pieptii de pui + 1/2 de piept de pui, taiate in cubulete
  • 1/2 de ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 3-4 linguri de fasole verde (congelata, proaspata sau din conserva) - ideal ar fi cate 2-3 fire de sparanghel la fiecare bucata, eu nu am avut
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut cu legume:

Se aleg deci, doi piepti de pui mari si frumosi, se despart "pieptii mici", care se taie in cubulete, la fel si o jumatate de piept de pui. Cele 3 jumatati de piept de pui ramase se bat cu ciocanul pentru snitele, preferabil intre doua folii de plastic (ca sa nu se sfarame si sa nu sara bucatele de carne prin toata bucataria).

Carnea taiata cubulete se toaca fin, impreuna cu 1/2 de ceapa si catelul de usturoi (eu am dat totul la robot). Se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine.

Feliile de piept de pui se sareaza si se condimenteaza; morcovul se curata si se taie in bastonase lungi de 8-10 cm si cu grosimea de 0,5 cm.

Pe fiecare felie de piept de pui se aseaza cate o treime din umplutura, apoi bastonase de morcov, alternand cu bucatele de fasole verde (eu am avut congelata) sau cu fire de sparanghel (sau tije de apio etc.).

Fiecare felie de carne se impacheteaza ca o sarma mare si se fixeaza cu scobitori.
Intr-o tigaie, se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin, in care se rumenesc  in 3-4 minute "pachetelele" pe toate partile. Imediat ce carnea s-a rumenit, se muta intr-un vas termorezistent. Se toarna pe deasupra uleiul de masline ramas (1 lingura), se acopera cu foile de aluminiu si se da vasul la cuptorul preincins la 190 de grade Celsius timp de 25-30 de minute. Dupa trecerea acestui timp, se scoate carnea din cuptor si se lasa sa se "odihneasca" acoperita aproximativ 10-15 minute. Se scot apoi scobitorile si se serveste pipetul de pui alaturi de o garnitura si/sau salata dupa gust (in cazul meu, a fost o salata de telina cu morcov si mar).

TIPS-URI

1

pentru a mari sau micsora numarul de portii, pregatiti atatea felii de carne cate portii doriti sa faceti, iar restul ingredientelor le reduceti sau mariti proportional

2

puteti adauga legumele preferate

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]