Piept de rata clasic

de Lau in Rata, 11 Aug 2021 | 5109 vizualizari

 

Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 2 piepturi de rata
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de rata clasic:

Pieptul de rata il scoatem din frigider cu cel putin 1 ora inainte sa il gatim.

Eu am avut piept cu tot cu os, a trebuit sa il desosez, il stergem bine, il curatam de pene.

Cu ajutorul unui cutit bine ascutit il vom cresta pe orizontala, verticala avand grija sa nu taiem carnea.

Intre timp cat se prajesc pieptul de rata dam drumul la cuptor cu tava in care le vom coace.

Inainte sa il prajim il condimentam cu sare si piper pe partea cu piele.

Asezam fileurile cu pielea in jos in tigaia rece, lasam focul mare sa se prajeasca fumos cca 7 min (avem grija ca sare ulei peste tot).

Intoarcem pieptul si mai lasam cca 3-4 min ca sa se prajeasca bine, le prajim putin si pe laterale cu ajutorul unui cleste de bucatarie.

Le adaugam in tava si le condimentam cu sare si piper pe ambele parti, dam tava la cuptor cca 7 min la 180 grade C.

Lasam sa se raceasca pieptul de rata pe un gratar inainte sa il feliem.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de rata clasic" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

pe 20.06 la 11:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de rata caramelizat