retete festive de iarna
Carnea spalata bine o adaugam intr-o cratita,ceaun,apa cat sa acopere carnea,1 lingura sare,1 ardei iute rupt in 2.
Adaugam morcocul curatat si taiat in 2,ceapa,telina curatata,prazul.
Strangem spuma de cate ori este nevoie si stergem marginea oalei ca sa fie carata.
Fierbem totul la foc mic pana ce carnea se desprinde de oase,daca este nevoie se adauga apa calda.
Se face proba punand putina zeama intr-un pahar si lasat sa se raceasca la congelator.
Scoatem carnea,lasam sa se raceasca.
Intre timp strecuram zeama printr-o sita deasa.
Curatam usturoiul,il pisam si adaugam in zeaza,adaugam sare si piper dupa gust,vanturam zeama de 2-3 ori dintr-o oala in alta.
Punem carnea in boluri si deasupra adaugam zeama.
Putem decora cu morcovi care i-am fiert.
Lasam sa se raceasca la temperatura camerei,dupa care le dam la frigider pana a 2 zi.