Piftie de pui si curcan

de lucy2002 in Mancaruri cu carne, 6 Ian 2020 | 4087 vizualizari

 

,,Bunatati pentru Craciun''
 

 

INGREDIENTE

  • 8 bucati pulpe de pui (ciocanele)
  • 1 bucata pulpa inferioara de curcan
  • 2 cepe mari
  • 3 morcovi
  • o bucata de telina
  • un patrunjel
  • un pastarnac
  • un ardei capia
  • o capatana mare de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • 3 foi de dafin
  • cantitatea de apa trebuie sa fie cu trei degete peste carne
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piftie de pui si curcan:

Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid.

Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si condimentele, sarea, piperul , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte si carnea se desprinde usor de pe oase.

Eu am adaugat si un ardei capia pentru ca imi place mult. Nu mi-a colorat zeama pentru ca l-am fiert la foc mic. Daca nu va place voi puteti sa omiteti ardeiul.

Dupa ce a fiert carnea si legumele se scoate si se lasa la racit. Se taie carnea rece si se asaza in castronele dupa ce am asezat bucatele de morcov si fasii din ardeiul capia.

Cand zeama este calduta ( nu ferbinte) punem usturoiul zdrobit si lasam sa se raceasca bine.

Dupa ce s-a racit zeama, o strecuram si o punem in castronele si o dam la rece ferita de inghet.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

cantitatea de apa se pune in functie de carnea pe care o avem, va trebuie sa fie cu trei degete peste carne, daca punem mai multa apa va dura foarte mult fierberea si riscam sa fierbem ore in sir si piftia sa nu se inchege

2

putem verifica daca piftia a fost fiarta suficient , se pune o lingurita de zeama pe o farurioara si o lasam sa se raceasca( la frigider) daca nu se incheaga este clar trebuie fiarta pana se mai evapora din apa si ramane zeama concentrata din oase

Daca ti-a placut reteta noastra "Piftie de pui si curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Shakshuka - Reteta pentru mic dejun cu ardei gras copt, rosii si oua

de Caty 3

ieri la 11:29

Baba Ganoush cu dovlecei - Ușor, rapid și delicios

ieri la 09:04

Pizza rapidă cu blat de clătite - Rapidă și delicioasă

pe 15.08 la 12:51

Gogoși rapide cu iaurt - Delicioase și aromate

pe 15.08 la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1172 puncte

Valclaudia

300 puncte

vasimur

207 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Copane cu bere, cu cartofi la cuptor si ardei copti