Pilaf de orez cu morcov

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 24 Sep 2010 | 8166 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 cani cu orez
  • 3 cani supa de gaina (sau un cub condiment)
  • 1-2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2-3 linguri de ulei
  • sare, piper macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu morcov:

Se spala bine orezul si se lasa putin in apa calduta. Ceapa se curata si se taie cubulete. Morcovii se curata, se spala si se dau pe razatoarea mare. Se pune supa la incalzit.

Se pun la calit intr-o craticioara cu ulei ceapa si morcovii cca. 3-4 minute, amestecand din cand in cand. Se adauga orezul scurs de apa si se mai caleste cateva minute, dupa care se pune supa, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba acoperit amestecand din cand in cand.

Dupa ce orezul a absorbit toata supa se ia de pe foc si se mai lasa sa stea acoperit 10-15 minute, apoi se serveste.

TIPS-URI

1

Pentru un plus de aroma mie imi place sa adaug in timpul calirii orezului o ligurita de ierburi uscate (de ex. oregano).

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu morcov" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nastrusnicele Buburuze