Pilaf de orez cu pui si fenicul

de lia maria in Pui, 22 Mar 2013 | 3961 vizualizari

 

Un meniu rapid cu un gust deosebit, aromat si foarte, foarte gustos !
Va recomand sa incercati reteta yumi,yumi... sigur nu veti regreta .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de aprox. 1kg
  • 2 linguri ulei
  • 1 bucata fenicul
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina
  • 1 ceapa
  • 1 fir praz
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras galbena
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 cani orez
  • Sare
  • Piper alb
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu pui si fenicul:

Spalam si portionam puiul. Curatam, spalam zarzavatul, morcovii si telina le dam prin razatoarea mare, ceapa, prazul si feniculul le tocam. Orezul il spalam bine in mai multe ape.

Luam un wok incapator, incingem uleiul si calim bucatile de pui, amestecand astfel incat sa prinda culoare pe toate partile, cam 5’ la foc mare. Apoi scoatem intr-un castron bucatile de pui si adaugam in tigaie, pe rand, la interval de aprox 1’, ceapa cu feniculul, apoi ardeii, zarzavatul ras, orezul si la final bucatile de pui. Amestecam totul bine si transferam amestecul intr-o tava mare si adanca (eu am folosit tava delimano). Adaugam 5 cani de apa, asezonam cu sare si piper, amestecam si dam la cuptorul dinainte incalzit, 25’ la foc mare.

Se poate servi imediat.

Pofta buna !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu pui si fenicul" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

pe 14.04 la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez prajit