Pilaf de orez cu soia prajita

de Valclaudia in Mancaruri de post, 9 Aug 2015 | 8498 vizualizari

 

mancare de post

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • 1 ardei grasi de culare rosie
  • 1 morcov potrivit ca marime
  • 3-4 linguri de ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 cana de orez
  • 3 cani de apa rece
  • patrunjel verde proaspat tocat
  • 1 punga bucati de soia
  • 1 lingurita rasa vegeta de legume
  • 200 ml apa
  • 30 ml ulei
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pilaf de orez cu soia prajita:

Bucatile de soia le punem intr-o craticioara, adaugam 200ml apa rece si o lingurita de vegeta de legume.

Punem craticioara la foc mic pana se umfla bucatile de soia.

Dupa ce s-au umflat, scurgem apa, le lasam la racit si cand temperatura lor a devenit suportabila,le stoarcem in mana sa scapam de apa in exces.

Punem intr-o tigaie cca 30ml ulei la incins si prajim pe ambele parti bucatile de soia pana se rumenesc dupa preferinta.

Pentru pilaf curatam ceapa, morcovul si ardeii.

Le spalam, le taiem bucatele si le punem la sotat in 3-4 linguri de ulei.

Adaugam sare si piper dupa gust, orezul clatit in apa rece si lasam sa se caleasca impreuna cca 5 minute.

Punem pe rand cele 3 cani cu apa rece iar cand pilaful este gata presaram patrunjel verde tocat fin si servim cu bucati de spoia prajita.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pilaf de orez cu soia prajita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gogosari umpluti cu orez