Plachie de cod

de Sidy in Peste, 19 Dec 2010 | 6785 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 fileuri de cod( se poate si alt fel de peste)
  • 100 ml ulei
  • 1 ceapa uscata
  • 2-3 cepe verzi
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml bulion
  • 2 rosii
  • 1/2 ardei gras
  • 1 foaie de dafin
  • 100 ml vin
  • piper macinat
  • sare
  • zeama de lamaie( facultativ)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de cod:

Pestele se taie in felii , se da prin faina amestecata cu boia si se frige in uleiul incins, 2 minute pe o parte, 2 pe cealalta, apoi se scoate pe o farfurie.
Ceapa taiata felii, rosia si ardeiul taiate cubulete si morcovul taiat rondele ,se calesc in 2 linguri ulei.Se adauga apoi vinul, bulionul,sarea, foaia de dafin, piperul , usturoiul razuit ( eventual zeama de lamaie) si bucatile de peste fripte pe jumatate. Se lasa sa fiarba pina sunt fierte toate , apoi se lasa sa se raceasca.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de cod" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Plachie de crap