Plachie de pastrav

de MotanLaOale in Pastrav, 29 Sep 2011 | 27811 vizualizari

 

Am imprumutat reteta de la RuxyRux si a iesit o bunatate. Eu am marit putin cantitatile de legume deoarece imi plac foarte mult cum ies la cuptor. Multumesc RuxyRux.

 

INGREDIENTE

  • 4 pastravi potriviti
  • 1 ardei capia mare
  • 1 ardei verde mare
  • 6 cepe
  • 6 rosii
  • 5 catei usturoi
  • 3 linguri pasta tomate
  • 1 pahar vin alb dulce
  • 50ml ulei de masline
  • 1/2 pahar apa
  • 2 frunze dafin
  • 1 lingurita zahar
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Plachie de pastrav:

Pestele se curata si se spala bine bine, se presara cu sare grunjoasa si se pune la friguder.

Ceapa se curata si se toaca.

Ardeii se curata si se taie cubulete.

Rosiile se spala si se taie cubulete.

Usturoiul se curata si se toaca marunt sau se zdrobeste.

Se incinge uleiul intr-o cratita si se pune ceapa la calit 2-3 minute.

Se adauga ardeiul si se mai caleste putin.

Se adauga apa, vinul, rosiile, usturoiul, pasta de tomate, zaharul, foile de dafin,sare si piper.

Se lasa sa fiarba 5-10 minute si se potriveste de sare si piper.

Intr-o tava unsa cu o lingura de ulei de masline se pun pastravii si se toarna sosul deasupra.

Se da la cuptor 45-50 minute pana scade cat vrem si ne place.

Spre final am scos pastravii deasupra (cat am putut) sa se rumeneasca putin.

Se aranjeaza in farfurie si se  serveste calda.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Plachie de pastrav" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

ieri la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]